Ēdiena fotogrāfijā pievēršot uzmanību kādai konkrētai objekta daļai, var radošāk izpausties. Uzņemts ar Canon EOS 5D Mark IV un EF 100mm f/2.8L Macro IS USM objektīvu ar 1/200 s, f/6,3 un ISO250. © Yasmin AlBatoul
Ēdiena fotografēšana ir tikpat populāra kā vienmēr, un katru dienu Instagram plūsmās parādās miljoniem fotogrāfiju. Tik plašas satura pieejamības apstākļos jaunajiem ēdiena fotogrāfiem kļūst arvien grūtāk izcelties uz pārējo fona. Atklājiet, kā pat visvienkāršākajiem mājas ēdieniem var piešķirt izskatu, kas tos pielīdzina ēdieniem no restorāniem ar Mišelina zvaigznēm.
Viena no fotogrāfēm, kas no amatieres veiksmīgi ir kļuvusi par profesionāli, ir Canon vēstniece Jasmīna Albatoula (Yasmin AlBatoul). Jasmīna dzīvo Bātnā, Alžīrijā un fotografēšanu ir apguvusi pašmācības ceļā. Viņai ir uzreiz atpazīstams stils — savus kadrus viņa izceļ ar kustību un enerģiju. “Visinteresantākais man šķiet izaicinājums pārvērst kaut ko parastu, kaut ko, ko redzam katru dienu, piemēram, ēdienu, skaistos un mākslinieciskos attēlos,” viņa saka.
Jasmīna uzsāka fotografēšanu agrīnos pusaudža gados, iedvesmojoties no vectēva franču interjera dizaina katalogiem. “Dažos bija vairāk nekā 4000 lappušu, un es pavadīju daudz laika, tos skatoties un vēloties, kaut es varētu uzņemt šāda veida fotogrāfijas.”
Pēc dažiem gadiem Jasmīna uzsāka darboties sociālajos tīklos, izmantojot YouTube pamācības, lai apgūtu savas Canon EOS 600D kameras (tagad tās pēctece ir Canon EOS 850D) manuālo vadību. Pieredzei augot, auga arī sekotāju skaits, un pēc kāda laika viņa kļuva par pilntiesīgu profesionālu ēdiena fotogrāfi. Šobrīd viņas sekotāju skaits pakalpojumā Instagram tuvojas 50 000, un viņa jau ir izpildījusi daudzus profesionālus darbus.
Jasmīna prot labi pastāstīt par saviem sasniegumiem, un šeit viņa atklāj galveno, ko apguvusi ceļā uz panākumiem.